Home E Over ons

De start

5 oktober 1997. Na jaren dienst bij een metaalverwerkend bedrijf slaat het noodlot toe. Een arbeidsongeval en langdurige arbeidsongeschikt als gevolg.

De jaren die volgden waren zeker geen pretje. Maar ik bleef niet bij de pakken zitten en gooide het over een andere boeg. In 2000 startte ik in Oudenaarde mijn eigen zaak: Geert Van Den Heede Aanhangwagens.

Geert van Cindy

Mijn hoofdbezigheid was constructie van aanhangwagens. Verzagen en lassen. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Tevreden klanten en veel te veel werk. Tot mijn vrouw in 2003 zelf haar overall aantrok om te helpen.

In 2012, het jaar dat we onze nieuwe werksite in Deinze aankochten, vond ik het hoog tijd om haar naam mee op te nemen in de naam van onze onderneming. En GVC Construct was een feit.

GVC is een samentrekking van Geert Van den Heede en Vandeputte Cindy. Maar sommige klanten maken er wel eens Geert Van Cindy van. Want achter elke succesvolle man… Je ken het wel. Ze hebben geen ongelijk.

De groei

Sinds 2009 zijn we non stop aan het investeren en innoveren. Op vandaag omvat ons machinepark verschillende zaagstraten, ponsmachines, een tiental lasmachines, lastafels, een Amada plooibank en ook een van de recentste hightech Amada lasersnijmachines van Amada.

Alles wordt gerund in eigen beheer met ons gespecialiseerde team dat op vandaag 7 mensen telt. We bezitten vanzelfsprekend de nodige certificaten, zoals EN 1090.

De nieuwe generatie

De coronacrisis was een openbaring voor mijn twee kinderen. Omdat met je vingers zitten draaien nooit de beste optie is, trokken ook zij – uit vrije wil! – een overall aan. “Pa,” zei mijn dochter Jolien op een dag. “Leer mij eens lassen.” Weigeren bleek geen optie. Dus ik leerde haar de kunst van het lassen.

In de zomer van 2020 besloot ook mijn zoon Jonas om z’n job op te geven om ons familiebedrijf te komen versterken. En hij mocht beginnen waar ik begonnen ben: bij de aanhangwagens.

Mijn kinderen krijgen van mij de kans om elke droom na te streven die ze willen, maar elke dag dat ze bij GVC Construct aan de slag gaan, voelt speciaal.

De uitbouw van ons machinepark

2009

Capaciteit voor grote volumes

  • Grote zaagstraat: MEBA 410 dga-3300
  • Ponsmachine: Peddinghaus Peddimax met NC-gestuurde tafel

2012

Aankoop huidige gebouwen te Deinze

2013

Flexibiliteit voor stukproductie

  • Kleine zaagstraat FMB Pegasus
  • Kleinere pons- en knipmachines Peddinghaus Peddicat

2010

Uitbreiding voor laswerk
Siegmund lastafel

2019

Plooien en snelle toelevering van laserwerk

  • Plooibank Amada 2203 (tot 200 ton)
  • Lasersnijmachine Amada AF3500i-C

2020

Extra capaciteit voor laswerk

  • Lorch Pulse 400
  • 2de Siegmund lastafel